PayPal među Srbima

Izgleda da se nešto kuva i da će PayPal konačno postati dostupan i iz Srbije. Ne, nisam obavešten poput Koštunice, znam da se je moguće otvoriti PayPal nalog iz Srbije već neko vreme. Ne, ne govorim ni o mogućnosti da se novac prima preko naloga iz neke druge zemlje. Po svemu sudeći, izgleda da će početkom oktobra (8. oktobar, da budem precizniji) Srbija konačno dospeti na spisak (normalnih) zemalja iz kojih je sasvim jednostavno i moguće dobiti novac preko PayPala.

Prvi nagoveštaj toga sam dobio preko nekih neformalnih kanala u ministarstvima telekomunikacija i finansija. Tokom leta je održan niz sastanaka sa predstavnicima PayPala kako bi se razrešile sve nedoumice koje su postojale. Konačno su našli zajednički jezik. 🙂

Drugi, mnogo značajniji nagoveštaj, je promena PayPal Uslova korišćenja koja treba da stupi na snagu 8. oktobra. Jedna od izmena je i ta da se Srbija pojavila na listi zemalja za prijem novca i da su istaknute provizije koje će se tom prilikom naplaćivati.

Izgleda da se čekanju zaista bliži kraj. Iako je i do sada bilo moguće raditi za strane klijente i naplaćivati, što je dokazalo i nekoliko desetina posetilaca ovog sajta, sada će to biti još jednostavnije. Time i vi imate sve manje razloga da odugovlačite sa odlukom, nego uskočite u svet freelancinga i okusite pravu slobodu!

comments powered by Disqus