Praćenje novih projekata

· 4 min.
Nakon pisanja ovog članka, došlo je do promena. Ovo je i dalje informativno štivo o tome kako funkcionišu freelancer portali, ali informacije koje više odgovaraju trenutnom stanju možete potražiti na ostatku bloga. Ima jedna sjajna izreka koja kaže da u životu postoje samo dva razloga za neuspeh - delovanje bez razmišljanja i razmišljanje bez delovanja. Srećan sam i zadovoljan što su moje reči na prethodnim stranicama pokrenule neke od vas i što ste hrabro zakoračili u freelance svet, svet slobode i novih mogućnosti.

Umetnost davanja ponude

· 5 min.
I’ll make you an offer you can’t refuse… Uspostavljanje prvog kontakta sa nekim novim može biti vrlo komplikovano. Najčešće imamo samo jednu šansu a stotinu stvari može da krene naopako. Ako postoji istorija loših iskustava ili je prisutan strah od odbijanja, onda je situacija samo još gora. Sa jedne strane je potrebno da prikažete najboljeg sebe, a sa druge vas toliko toga sprečava u tome. Kada je u pitanju traženje posla preko Interneta, dodatni faktor je taj što vi verovatno nikad nećete videti osobu sa kojom radite, niti će ta osoba videti vas.

Prvi koraci

· 4 min.
Nakon pisanja ovog članka, došlo je do promena. Ovo je i dalje informativno štivo o tome kako funkcionišu freelancer portali, ali informacije koje više odgovaraju trenutnom stanju možete potražiti na ostatku bloga. Nakon što smo videli šta je vWorker, vreme je počnemo i da pravimo neke pare. 🙂 Kao što svako putovanje započinje prvim korakom, tako i ovo kreće registracijom. Sama registracija je krajnje jednostavna. Unećete svoju email adresu, dobićete mail sa linkom za potvrdu, nakon čega ćete uneti željeni password i to je to!

Šta je vWorker?

· 5 min.
Nakon pisanja ovog članka, došlo je do promena. Ovo je i dalje informativno štivo o tome kako funkcionišu freelancer portali, ali informacije koje više odgovaraju trenutnom stanju možete potražiti na ostatku bloga. vWorker je online portal i virtuelna berza poslova koja omogućava da se povežu poslodavci i oni koji žele da zarade. Postoji već desetak godina i ranije se sajt zvao RentACoder, ali su 2010. znatno proširili spisak kategorija poslova u kojima posreduju, pa otud i novo ime Virual Worker.