vWorker postaje deo Freelancer.com

Nastupili su uzbudljivi dani za vWorker! Najveci internet portal za freelancere, pomalo očekivanog naziva Freelancer.com, otkupio je vWorker, koji sada postaje njegov deo. U naredne 2 nedelje će doći do migracije svega sa vWorkera na Freelancer. Svi vaši dosadašnji projekti i ocene će biti prebačeni, sa svim razmenjenim porukama. Projekti koji su u toku će se samo nastaviti na novom mestu. Ono što je najvažnije, vaš novac sa vWorker računa je već prebačen. Imaćete mogućnost da zatražite isplatu novca, samo ovaj put ne od vWorkera, već od Freelancera.

Koliko god se ljudi iz te (dve) firme trudili da migracija prođe lako i bezbolno, sigurno će biti nekih nepoznanica tu i tamo. Ovo će biti jedno uzbudljivo putovanje i za mene, tako da vas pozivam da mi se pridružite i da ga što bezbolnije prođemo zajedno.

Trudiću se da u narednom periodu kroz seriju tekstova prikažem razlike između ova dva sajta, da ponovo povežemo neke konce koji su možda ovom migracijom pokidani, i što je najvažnije, da vam pomognem da uvidite da vaše freelancing znanje i veštine ne zavise od jednog sajta, već da pravi pristup daje rezultate gde god radili, bilo to online ili offline.

Koliko god promene bile nekad nezgodne, ovo treba posmatrati kao novu i dobru šansu, jer će broj potencijalnih poslodavaca biti još veći, a postoje i neke nove, zanimljive opcije, o kojima će biti više reči kasnije.

Jedan od najvažnijih ciljeva bloga će i dalje biti opšta freelance edukacija kao i širenje finansijske pismenosti, jer je to nešto što nikome ne može da škodi. Očekujem da ćete, kao i do sada, sugestijama i pitanjima pomoći da ovaj blog bude još bolji!

comments powered by Disqus